Jdi na obsah Jdi na menu
 


Myšlenka dne

 A je tady myšlenka dne.
    Chtěla bych vám ukázat některé skupiny lidí a jejich lásku/nenávist ke koním. Podle mě je to celkem zajímavé téma pro koňáky, takže by vás to taky mohlo i zajímat.
  
  Lidi dělíme do 4. skupin :

1. skupina: Lidé co milují koně.
2. skupina: Lidé, kteří obdivují koně.
3. skupina: Lidé, kteří "nesnášejí" koně, protože je má rádo až moc lidí.
a nakonec 4. skupina: Lidé co nemájí k těmto zvířatům úctu.

A teď něco málo o těch skupinách.
1.
Tito lidé opravdu milují koně a dali by za ně i svůj život. Mezi ně patřím i já. Kůň je v podstatě něco jako "božstvem" pro nás (nevím jak bych to jinak řekla). Jediné přání v životě je mít koně nebo aspoň pokračovat potom studiem oboru jezdectí. Většinou víme už předem jestli tento obor chceme studovat, jako třeba v mém případě, když jsem se takto rozhodla. již v 5. třídě základní školy. :)

2.
Jsou to lidé kteří mají ke koním obdiv. Obdivují je pouze, ale z dálky. Jejich obdiv může záviset na spoustě věcech. Buď na tom, že si myslí, že jsou to ušlechtilá zvířata s opravdovou historií nebo, že jsou tak elegantní a nebo pro jejich rychlost, když běží jako by se ani nedotýkali země. Je toho moc pro obdivování. Stačí si vyrat důvod. :)

3.
K těmto lidem patří i moje sestra, proto je to slovo nesnášejí v uvozovkách. Je to takový to, že když se jí zeptáte: " Máš ráda koně ?" tak ona vám na to odpoví, že ne že je nenávidí apod. Není to pravda ona se jen chce lišit od lidí co koně milují nebo obdivují, protože si myslí, že jich je na světě až moc. Ale já vím, že ve skritu srdíčka je zbožňuje. :)

4.
No tak tyto lidé se mi opravdu hnusí. To sou ti lidi co potkáváte denně. Když nějakého takového člověka znáte dýl a on ví, že mát rádi koně, tak si z vás začne třeba utahovat jako: pojď půjdeme na koňskej salám a nebo viděla si mj nový koberec ? Je to konina apod. Nebo  podporujou koňská jatka v Polsku. Nevím co k tomu dodat. Nemám tyto lidi ráda. :)

Tak co ? K jaké skupině patříš ty ? Si jen pouhý obdivovatel nebo je skutečně miluješ ?
Své názory mi sdělujte dolů do komentů .  :)

 

Náhledy fotografií ze složky kůň

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Komentář?

(Páskovaná Opice, 22. 2. 2016 18:11)

Já jsem ten typ s tím salamem a kobercem